Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

1. Кои органски сертификати ги помина ГАНОХЕРБ?

ГАНОХЕРБ ги положи органските сертификати на Кина, САД, ЕУ и Јапонија, со што се осигури безбедноста и органноста на суровините од Ганодерма.

2. Дали Ganoderma lucidum е погоден за секој да јаде?

Ganoderma lucidum е со блага природа. Таа е погодна за луѓе со различна физика и нема несакани ефекти. Сепак, не се препорачува за деца, бремени жени и доилки.

3. Колку време им е потребно на луѓето да јадат Ganoderma lucidum пред да ги видат ефектите на Ganoderma lucidum?

Здравствениот ефект на Ganoderma lucidum врз човечкото тело лежи во неговото долгорочно уредување на различни системи на човечкото тело. Физиката и циклусот на клеточен метаболизам на секоја личност е различна, така што реакцијата и ефектот се исто така различни. Општо земено, најверојатно ќе се чувствувате помалку уморно и ќе го подобрите квалитетот на спиењето во најкус рок од околу половина месец. Производите на Ганодерма се билни здравствени производи, кои се разликуваат од западните лекови. Ganoderma lucidum може сеопфатно да го условува вашето тело за фундаментално решавање на вашите здравствени проблеми. Затоа, се додека го земате упорно долго време во ефективна доза, порано или подоцна може да забележите добри ефекти.

4. Дали производите од Ганодерма треба да се јадат пред или после јадење?

Генерално се препорачува да се консумираат производи од Ганодерма еден час пред јадење, бидејќи човечкото тело има највисока стапка на апсорпција кога производите на Ганодерма се консумираат на празен стомак. Производите од Ганодерма најдобро се земаат со топла вода. Земањето на Ganoderma lucidum со чај, сок од грозје и други сокови може да влијае на ефектот или да предизвика несакани реакции.

5. Зошто треба да се скрши прашокот од спори на Ganoderma lucidum?

Зошто треба да се скрши спорот на спорите на Ganoderma lucidum? Бидејќи површината на спорите на Ganoderma lucidum има двослоен тврд спородерм, активните состојки содржани во спорите се завиткани во спородермот. Ако спородермот не е скршен, активните состојки не се апсорбираат лесно од човечкото тело. Откако ќе се скрши спородермот, активните состојки лесно може да се апсорбираат од човечкото тело.

6. Какви капсули користи ГАНОХЕРБ?

Суровините од вегетаријанските капсули Vcaps што се користат во целата палета на производи на ГАНОХЕРБ, потекнуваат од природни растенија. Капсулите Vcaps се целосно растворливи во вода и се безопасни за човечкото тело. Цената на вегетаријанските капсули е 2-3 пати поголема од обичните желатински капсули.

Сакате да работите со нас?